Geld lenen zonder controle BKR met een minilening

Geld lenen zonder controle BKR met een minilening

Misschien wil je wel graag snel geld lenen zonder een BKR controle. Heb je wat extra geld nodig en heb je al een krediet lopen? Dan kan een lening zonder controle van het BKR een uitkomst zijn. Er zijn verschillende instanties die deze vorm van een lening aanbieden. Je kunt je afvragen wat het BKR is. BKR is een afkorting wat staat voor Bureau Krediet Registratie. Dit is een organisatie. Deze organisatie houdt in Nederland de kredieten van consumenten in het oog. Het BKR kan zodoende bedrijven en andere instellingen op de hoogte brengen van de handelingen van consumenten. Zo wordt voorkomen dat je meer leent dan het maximum en worden strenge normen in de gaten gehouden. Wanneer je al aan het maximum zit en je wilt meer lenen, gaat dit feestje vaak niet door.  Het is dan alleen mogelijk om geld te lenen zonder controle van het BKR. Je kunt er dan voor kiezen om een mininlening af te sluiten.

Het afsluiten van een minilening

De aanduiding minilening geeft het al aan, het gaat om een kleine lening. Met deze lening is het bijvoorbeeld mogelijk om een bedrag van een paar honderd euro te lenen. Hiermee kan je dan dingen betalen of een aankoop doen. Het geld is in veel gevallen maar een paar weken te leen. Na een aantal weken moet je het geld weer terugbetaald hebben. Deze voorwaarden zijn opgesteld, omdat anders de lening gecontroleerd moet worden door het BKR. Wanneer de lening voor een korte periode duurt en het gaat om weinig geld, is er geen controle van het BKR nodig. De minilening wordt ook wel vaak als een vriendendienst gezien. Het gaat immers om een relatief klein bedrag die vrij snel weer terug betaald wordt.

Op jezelf aangewezen

Als je geld wilt lenen zonder BKR, dan krijg je niet te maken met de controle. Maar een nadeel is het feit dat je ook geen bescherming krijgt van deze instantie. Je bent dus helemaal op jezelf aangewezen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van het krediet, ook dien je tijdig het bedrag weer terug te betalen. Daarom is het slim om van te voren een plan te maken hoe je de lening terug gaat betalen. Je komt dan achteraf niet met onvoorziene problemen te zitten. Reserveer bij voorkeur een deel van je inkomen om zodoende de lening terug te betalen.

Advertisements