Geld lenen zonder BKR toetsing

Geld lenen zonder BKR toetsing

Het is mogelijk om geld te lenen zonder BKR toetsing. Het gaat om een minilening en dat is toegestaan. Wil je op een andere manier geld lenen, dan zal je getoetst worden. Dit is dan ook de enige manier waarop je geld kunt lenen zonder de BKR toetsing. Het is mogelijk omdat een minilening geen grote lening is en daardoor zal er geen BKR toetsing hoeven plaats te vinden.

BKR toetsing

Als je op een andere manier geld wilt lenen, dan is een BKR toetsing verplicht. Geld lenen zonder BKR toetsing zal dan ook niet gemakkelijk gaan. Dit heeft te maken met de veiligheid van de consument die geld wil lenen. Veel mensen weten immers niet het moment wanneer ze moeten stoppen met lenen. Geld lenen zonder BKR toetsing is dan ook vrij lastig. De kleinste dingen die worden aangekocht worden door middel van een afbetaling bekend gemaakt bij het BKR. De instantie die uw gegevens toetst krijgt op deze manier een goed beeld daarvan. Er kleeft natuurlijk ook een risico aan voor de partij die het geld verstrekt. Er bestaat namelijk een kans dat het verstrekte geld nooit terug zal komen. Van beide kanten spelen er dus belangen, geld lenen zonder BKR toetsing komt dan ook niet vaak voor, maar het is wel mogelijk dankzij de minilening.

Is het veilig?

Een veelgehoorde vraag gaat over de veiligheid van de lening. Wanneer je geld leent zonder de toetsing, is het niet direct een vorm van geld lenen zonder de daadwerkelijke toetsing. Er wordt namelijk gelet op andere factoren dan de codering van het BKR. De mininlening heeft een flinke tijd onder vuur gelegen, echter de aanbieders zijn de consument tegemoet gekomen. Hiervan kan de consument dan tegenwoordig flink profiteren. Instanties die een minilening verstrekken vallen onder streng toezicht van het Autoriteit Financiële Markten. Er kwamen na verloop van tijd namelijk veel verborgen kosten en voorwaarden aan het licht.

Keuring

Er bestaat ook een kans om afgekeurd te worden. Er wordt dan wel niet BKR getoetst, maar het is mogelijk om niet door de keuring te komen. Er wordt dan namelijk gekeken naar andere zaken. Het inkomen van een persoon kan namelijk doorslaggevend zijn. Een aanbieder van een minilening wil uiteraard het inkomen weten van de persoon aan wie de lening verstrekt wordt. Misschien is er wel geen geld om de lening af te lossen, dan zal de lening niet verstrekt worden.

Advertisements